SarahFJ

Juleverksted 2014TEXTILE

Posted by SarahFJ 2015-01-07 11:38:01

God Jul!

I år bestemte jeg meg for å lage alle julegaver selv. Jeg hadde litt tid, og tok det som en mulighet til å øve søm av forskjellige slag. Lærte masse, og er passe fornøyd med resultatene. Kunne selfølgelig ikke poste bilder før jul, men nå har vel alle rukket og pakke opp, så her kommer de.

Dette er en grønn og blå hoodie til min lillebror. Den er laget etter eget mønster, og er latterlig komfertabel, som var litt av ideen. Virket som den falt i smak også.
Blog image
Mormor bor ute i skogen litt lenger nor, og der kan det fort bli kaldt langs gulvet, så hun fikk noen røde tøfler med bomullsfòr og skinnsåler. Også etter eget mønster, og sydd for hånd.
Blog image
Blog image


Til Mamma prøvde jeg meg på en sommerbluse i viskose. Basert på et mønster, men tilpasset endel for å passe riktig stil og størrelse.Blog image
Erik, min kjæreste, fikk en skjorte. Den er laget etter et møster fra Samsøe & Samsøe, fra magasinet CUT. Rimelig høy vanskelighetsgrad, men det er vel å forvente når det er den første skjorta jeg noen sinne har sydd. Knappehll er enda ikke min favoritt-greie.
Blog imageBlog imageBlog imageBlog image

Brodd, min far, fikk en ny lommebok. Eget mønster og design i en rekke forskjellige materialer, og med masse plass til alt mulig merkelig.Blog image

Til slutt en liten hjemmelaget juledekorasjon, som skal pakkes ned idag, men fortsatt kan minne om at det faktisk snødde litt i jula. Man trenger å tenke på det når været er så fært som det er nå.Blog image

God Jul og Godt Nytt År!
Hilsen Sarah FJ

KINASJAKKMandagsMorran

Posted by SarahFJ 2014-04-22 09:55:16

Påskens update - Kort fortalt: Etter en tur på hytta i fjellet helga FØR påskeferien ble jeg inspirert til å lage et lite kinasjakkbrett. Man blir tåpelig avhengig av spillet i seg selv, samtidig som det har et godt visuelt potensial til å lage noe fint.

Det er laget på tykk MDF, borret ut hull, malt og lakka. Mål: 84x84cm

Blog imageKonstruere sjerner i riktig størrelse med presise mellomrom mellom hullene viste seg å være noe jeg ikke har gjort før...men det løste seg til slutt.Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image
Det var det.Kolleksjon-tidsfordrivTEXTILE

Posted by SarahFJ 2014-03-28 13:10:43

Den siste tiden har jeg fokusert på klesdesign og søm. Øvelse hjelper på teknikken, og jeg kan nå påstå at jeg fungerer helt fint som kostymedesigner som også kan sy ideene mine, og det er jo en fordel.
Legger ut bilde av alle plaggene på galleriet, men her er en liten forsmak.

Blog imageStrikk i livet på en bukse kan gjøres pent og elegant med riktig teknikk.
Blog imageDetalj i ermet på en topp. Fungerer som et godt brudd i en ellers mørk og posete topp som gjør den mer spennende.

Blog imageSnøre i ryggen på en stor jakke. Elegant med full bevegelighet, akkurat sånn jeg liker det. Det er jo fordelen med skreddersydde ting. Blir sånn man liker det hvis man jobber litt.

Blog image
Og så gjelderdet jo også å merke klærne, så ser det mer profft ut.

Over og ut sor denne gang. Neste prosjekt er collage. Klippe og lime.


braintwisterMandagsMorran

Posted by SarahFJ 2014-02-03 11:29:17

I morgen er det søknadsfrist på diverse fond fra Kulturrådet. Det vil si at jeg nå sitter å skriver som en gal for å prøve å få støtte til noen prosjekter.
Det er mye mer papirarbeid involvert i det å være kunstner enn det man tror. Prosjektbeskrivelse og budgett-regning er en stor del av hverdagen virker det som, så det er det denne uka kommer til å gå med på. Første frist er i morgen, men så kan man begunne og jobbe med neste frist som er 4. Mars.

Sola titter fram og snøen smelter, så dette ser ut til å bli en fin dag. Inne...

Bildet er fra Akerselva forrige uke. Ble veldig facinert av all den flyvende isen.

Blog image
Mandag morgen.MandagsMorran

Posted by SarahFJ 2014-01-20 09:49:06

Jeg innser at jeg må finne på noe annet å kalle innleggene jeg lager på mandag morgen for "mandag morgen", for dem kan det fort bli mange av. Jeg har derfor opprettet en kategori som heter "mandagsmorran" i stedet, hvor alle disse innleggene havner. Så kan jeg kalle dem hva jeg vil, og jeg slipper å starte dem med "Nå er det mandag igjen..."

Så. Denne uka skal ejg jobbe med konseptutvikling. Jeg har laget en liste over frister for diverse søknader, og vil nå sortere mine ideer og fordele dem rundt på de forskjellige. Så denne uka vil gå med på å begynne jobben med å formulere mine prosjekter på en konkret og spennende måte, slik at andre mennesker forstår hva jeg vil, og får lyst til å sponse det.
Det blir en spnnende og rotete uke i hodet mitt, og masse jobb med skjemaer, lister og brainstorming.

Jeg er selv mer fan av å se på bilder enn å lese tekst, så til ære for alle som også synes bilder er best, vil jeg passe å å legge inn et.

Dette er "barcode-district" sett fra vinduet mitt gjennom en telelinse i et ganske så magisk lys. Ikke se bort fra at jeg en dag lager en utstilling med bilder tatt ut av vinduet.

Blog imageDenne ukas resultat...PROJECTS

Posted by SarahFJ 2014-01-18 12:33:26

...ble et par malerier. Jeg satte tema "maling" på denne ukas arbeid, fordi det er veldig lenge siden jeg har satt meg ned med et lerret og bare malt noe. Trenger å holde det ved like, og det er jo også litt moro å plaske rundt med farger på lerret.
De er fortsatt ikke helt ferdige, for jeg liker å male litt, for så å legge det bort en stund før jeg fullfører helt. På den måten får ejg fordøyd litt, og kan lettere se konstruktivt på motivet og hva som må til for å ble ferdig.

Her er de.

Blog image
Bildet over startet jeg på for en stund siden, men jeg sto litt fast i et smooth og litt kjedelig uttrykk, så nå har jeg tatt det fram igjen og jobbet litt med kontraster og stilbrudd. Motivet sier vel seg selv. Tror ikke jeg vil prøve å legge tolkninger i hodet på folk hvis ikke det er helt nødvendig av en eller annen grunn.
Tror fortsatt det blir tatt frem en gang til for å bli helt ferdig. Jeg føler at det er noen detaljer som mangler, så det skal ordnes opp i etter en stund.

Bildet under en en fortsettelse på en skisse jeg gjorde i Korea. Det er lyktemannen fra "Den lille prinsen" i en litt annen stil. Her tror jeg dessuten jeg har beveget meg litt bort fra den orginale historien og gjort den mer til min. Her skal figuren definitivt ha litt mer detaljer for å bedre gli inn i resten av bildet, men utover det, tror jeg at jeg er på rett vei. Liker veldig godt å blande maling og kollage. Føler at det er mer min stil, og man blir ikke så lett fanget i den klassiske maleri-stilen.

Blog image


Blir spennende å se hvordan de blir til slutt. For meg i hvertfall :P

Over og ut for denne uka. Skal bruke søndagen på å tenke ut et tema for neste uke.

SarahFJET NYTT ÅR.OTHER STUFF

Posted by SarahFJ 2014-01-13 11:31:17

Jeg har sett litt på datoene for mine siste inlegg her, og insett at jeg er verdens dårligste blogger. Jeg skal herved prøve å bli bedre. I min morgensløvhet foreslo jeg for meg selv at jeg kunne oppdatere bloggen i stedet for fjesbok, men innså kort tid etter at det egentlig ikke ville hjulpet så mye. Jeg oppdaterer sjeldent fjesbok. Så til tross min min sløvhet på bloggen, kan man jo tenke at det kanskje er fordi jeg har bedre ting å gjøre enn å skrive til verden hva jeg holder på med.

Nok om det.

2013 er forbi og i løpet av året har jeg vært med på å sette opp barneforestillingen "When the frog sing" både i Norge og i India. Det er jo noe. Veldig spennende opplevelse å få et skikkelig intenst opphold på et indisk internat for barn.

Ellers har jeg vært på interrail i Europa, bare for å benytte sjansen før man blir så gammel at man må betale voksenbillett. Etter det måtte man jo skaffe seg det mest etterlengtede i sitt liv. En hund. Jeg tror kanskje jeg har ønsket meg en hund i minst 20 år, så nå som muligheten var der og alt var tilrettelagt, fant vi et nydelig lite beist og tok han med hjem.
Han heter Zappa, er nå 8mnd. gammel, og ligger for øyeblikket på min høyre fot.
Regner med at ejg skal få lagt ut noen bilder.
Jeg og Erik har også pusset opp og malt hele leiligheten og jeg har endelig fått orden på arbeidsrommet, så nå skulle alt være klart til å "jobbe".

Nå er det 2014 som gjelder. Jeg skal finne ut hva jeg vil gjøre med livet mitt, og jeg håper at det vil føre til mange morsomme prosjekter.
En viktig beslutning er at jeg skal slutte å bekymre meg for om det jeg lager er spennende for andre eller ikke. Hvis jeg synes det er verdt å bruke tid på, må jo noen der ute også finne det verdt å kikke på.

Blog imageHer er årets første bilde som skal representere drømmen om å utvikle store prosjekter, men det skal også være en påminnelse om å fullføre det man har starta.

Godt nytt år!
Over og ut for idag.
Bad Hair Day!PHOTO

Posted by SarahFJ 2012-11-07 20:31:11

I cant even begin to say how tired I am of my hair...maybe for those who have read/seen/heard the strory; "A Series of Unfortunate Events" by Lemony Snicket, I can describe it like the feeling Violet Baudelaire gets when Count Olaf confiscate her pressious hair-ribbon.

Its alway in my way, and its very hard to "fix" in any kind of style...
Well...Let the picture speak for itself.

Blog image "MISSFORNØYD" / "UNHAPPY"

Concept: SarahFJ Photo: Erik S. Johnsen

GINAPROJECTS

Posted by SarahFJ 2012-11-06 15:09:01

Long time ago, I bought one of those dolls you have for making clothes. I called her Gina. Unfortunatly, it/she was not in the best condition, so I had to put her in for emergency surgery. You might not know the feeling, but imagine you have something very old and voulnerable that is about to breake, and in order to fix it you have to pick the whole thing apart, piece by piece, with the knowledge that only YOU can save if IF you manage to put it back together after the repair id done.

Well I must say I was a bit scared, but the surgery went well and Gina is now looking better than ever. Now she can help me designing clothes for years to come.

Now for the Before/After photos:

Blog imageBlog imageBlog imageBlog image
Blog imageBlog imageBlog imageBlog image

Total resturation compleeted.