SarahFJ

SarahFJ

ToDoToday

This blog is for sharing random streams of consciousness, overloaded to-do lists and other updates of the days passing by.

If you want a more structural impression of me, I recommend my web-page.

www.sarahfj.com

Juleverksted 2014

TEXTILEPosted by SarahFJ 2015-01-07 11:38:01
God Jul!

I år bestemte jeg meg for å lage alle julegaver selv. Jeg hadde litt tid, og tok det som en mulighet til å øve søm av forskjellige slag. Lærte masse, og er passe fornøyd med resultatene. Kunne selfølgelig ikke poste bilder før jul, men nå har vel alle rukket og pakke opp, så her kommer de.

Dette er en grønn og blå hoodie til min lillebror. Den er laget etter eget mønster, og er latterlig komfertabel, som var litt av ideen. Virket som den falt i smak også.

Mormor bor ute i skogen litt lenger nor, og der kan det fort bli kaldt langs gulvet, så hun fikk noen røde tøfler med bomullsfòr og skinnsåler. Også etter eget mønster, og sydd for hånd.
Til Mamma prøvde jeg meg på en sommerbluse i viskose. Basert på et mønster, men tilpasset endel for å passe riktig stil og størrelse.
Erik, min kjæreste, fikk en skjorte. Den er laget etter et møster fra Samsøe & Samsøe, fra magasinet CUT. Rimelig høy vanskelighetsgrad, men det er vel å forvente når det er den første skjorta jeg noen sinne har sydd. Knappehll er enda ikke min favoritt-greie.


Brodd, min far, fikk en ny lommebok. Eget mønster og design i en rekke forskjellige materialer, og med masse plass til alt mulig merkelig.

Til slutt en liten hjemmelaget juledekorasjon, som skal pakkes ned idag, men fortsatt kan minne om at det faktisk snødde litt i jula. Man trenger å tenke på det når været er så fært som det er nå.

God Jul og Godt Nytt År!
Hilsen Sarah FJ

  • Comments(0)//blog.sarahfj.com/#post10

Kolleksjon-tidsfordriv

TEXTILEPosted by SarahFJ 2014-03-28 13:10:43
Den siste tiden har jeg fokusert på klesdesign og søm. Øvelse hjelper på teknikken, og jeg kan nå påstå at jeg fungerer helt fint som kostymedesigner som også kan sy ideene mine, og det er jo en fordel.
Legger ut bilde av alle plaggene på galleriet, men her er en liten forsmak.

Strikk i livet på en bukse kan gjøres pent og elegant med riktig teknikk.
Detalj i ermet på en topp. Fungerer som et godt brudd i en ellers mørk og posete topp som gjør den mer spennende.

Snøre i ryggen på en stor jakke. Elegant med full bevegelighet, akkurat sånn jeg liker det. Det er jo fordelen med skreddersydde ting. Blir sånn man liker det hvis man jobber litt.


Og så gjelderdet jo også å merke klærne, så ser det mer profft ut.

Over og ut sor denne gang. Neste prosjekt er collage. Klippe og lime.


  • Comments(0)//blog.sarahfj.com/#post8